Coronavirus – Huisarts Wijesinha – Klazienaveen
Header afbeelding
Huisarts Wijesinha
Koriander 13e 7892 AA
Klazienaveen

Coronavirus

Op deze pagina vindt u de laatste informatie en adviezen over het coronavirus. De informatie is afkomstig van het RIVM en Thuisarts.nl.

 

Coronavaccinaties:

Niets is zo veranderlijk als het nieuws rondom de corona vaccinaties, dat blijkt nu wel weer.
Gisteren hebben wij de uitnodigingen voor de 65 t/m 70 jarigen op de bus gedaan. In deze uitnodiging zit een oproep om een afspraak te maken om gevaccineerd te kunnen worden met het AstraZeneca vaccin. Nu blijkt dat de GGD ook al toe is aan het oproepen van deze groep mensen. Via de GGD wordt u dan gevaccineerd met het Pfizer vaccin. Omdat de GGD sneller het 2de vaccin kan geven dan wij dat kunnen en omdat Pfizer tot nu een hogere effectiviteit biedt tegen corona dan AstraZeneca, hebben wij besloten om NIET door te gaan met het vaccineren van de 65 t/m 70 jarigen. Dit betekent dat, als u een deze week een oproep krijgt van ons, u niet hoeft te reageren. U zult zeer binnenkort een oproep krijgen van de GGD. We gaan wel door met het vaccineren van de groep 60 t/m 65 jarigen, deze groep komt nog steeds in aanmerking om via ons het AstraZeneca vaccin te krijgen.
Voor meer informatie kijk ook op:

Zelftest: Corona-vragentest

Heb ik corona, wat moet ik doen? De corona-vragentest geeft u op een makkelijke manier informatie en advies over corona. De test is gemaakt door het Nederlands Huisartsen Genootschap, de wetenschappelijke vereniging van huisartsen in Nederland.

Start de test

Thuisarts.nl

Veel informatie kunt u vinden op de website Thuisarts.nl. U leest daar bijvoorbeeld wanneer u de huisarts moet bellen en wat u kunt doen om besmetting te voorkomen.
Ga naar thuisarts.nl

Landelijk informatienummer

Van 08:00 tot 20:00 uur kunt u met al uw vragen over corona terecht bij het landelijke informatienummer van het RIVM: 0800-1351

0800-1351 Bel informatienummer

Overige nuttige links

Uitleg over het coronavirus. In makkelijke taal.