Dolorcast – Huisarts Wijesinha – Klazienaveen
Header afbeelding
Huisarts Wijesinha
Koriander 13e 7892 AA
Klazienaveen

Dolorcast

Wat is Shockwave therapie?

Shockwavetherapie wordt ook wel Dolorclast genoemd. Het is een therapie waarbij door middel van het toedienen van hoogenergetische akoestische impulsen de stofwisseling en de bloedcirculatie in het pijngebied verbeteren.
In tegenstelling tot andere behandelmethodes, kan deze therapie de oorzaak van de pijn rechtstreeks aanpakken, zonder medicatie of chirurgie.

Dit is een nieuwe behandeling die de klachten weg zou kunnen nemen. Dit is een apparaat die shockgolven geeft. Deze shockgolven worden op de pijnlijke plekken gegeven. Het is hiermee de bedoeling dat de chronische ontsteking wakker wordt geschud, zodat het lichaam geactiveerd wordt om de genezing via de naturlijke weg te bevorderen. De stofwisseling wordt hierdoor opgang gebracht, waarbij lichaamseigen stoffen vrij komen die de pijn verlichten.

Behandeling:

Voor de behandeling begint, zoekt de dokter of assistente de pijnlijke plek op door af te tasten. Er wordt gel op de pijnlijke plek aangebracht. Het handstuk van de dolorclast wordt op de plek neergezet. De behandling begint, u voelt schokjes op de pijnlijke plek. Dit kan vooral in het begin wat pijnlijk zijn. Door de pijn die u voelt, weet u dat het lichaam geactivieerd wordt, om de pijnlijke plek te genezen. De dokter/assistente beweegt het handstuk over de pijnlijke plek zodat de plek er om heen ook wordt wakker geschud. De behandeling duurt ongeveer 20 minuten, dit zijn ongeveer 2000 schokken. Tijdens de behandeling voelt u nog geen verbetering en het kan zelf zo zijn dat in het begin de klachten eerst verergeren.

De volledige sessie bestaat uit 3 dolorclast behandelingen. Tussen deze behandelingen zit elke keer een week. Het is verstanding om 3 weken na de behandeling een afspraak te maken bij de dokter voor controle.

Voor wie is Shockwave therapie?

Shockwave therapie is voor patiënten met:

 • Schouderpijn
 • Chronische elleboogpijn (tennisarm)
 • Pijn aan de knieschijf
 • Heupklachten
 • Chronische pijn aan de achillespees
 • Hielpijn (hielspoor)
 • Andere vormen van peesklachten

Tips:

 • De behandelingen kunnen pijnlijk zijn. U kunt eventueel van te voren 2 paracetamol innemen van 500mg.
 • Na de behandeling kunt u even 15 minuten gaan koelen.
 • Het is beter om de 1e 5weken niet intensief te gaan sporten. Daarna mag u de sportieve activiteiten geleidelijk weer uitbreiden.
 • Geef uw lichaam wat tijd om te herstellen, pas zonodig uw werkzaamheden tijdelijk aan.

Vragen?

Als u nog vragen heeft mag u altijd contact opnemen door te bellen met de praktijk: 0591-312321.

 

Deze behandeling valt niet onder de NHG accreditering