Nieuws
We hebben per 01-03-2022 een patiëntenstop.
Vrouwenspreekuur
Vanaf 17 mei start Huisartsenpraktijk Drs. Wijesinha een spreekuur waar vrouwen van alle leeftijden terecht kunnen voor ‘typische’ vrouwenklachten. Het vrouwenspreekuur wordt verzorgd door Nicole (vrouwenspreekuurondersteuner huisarts). U kunt via de assistente een afspraak met haar maken. Het vrouwenspreekuur is er voor vragen over:
- Vaginale klachten (bijv. vaginale afscheiding, verzakkingsklachten, etc.)
- Anticonceptie
- SOA’s (seksueel overdraagbare aandoeningen)
- Overgangsklachten
Veelal is er een oplossing voor Vrouwen kunnen zich soms ongemakkelijk voelen om hulp te vragen voor intieme problemen. Sommige vrouwen denken dat het zo hoort, anderen durven uit schaamte problemen niet bespreekbaar te maken. Voor deze en andere typisch vrouwelijke ongemakken is er vaak een goede behandeling mogelijk. De vrouwenspreekuurondersteuner kan u van informatie en advies voorzien. Samen met de huisarts of PA werkt zij aan een oplossing van uw vraag, klacht of probleem.
Even voorstellen,
Mijn naam is Lisa van der Weide, 25 jaar oud en sinds september ben ik gestart met de opleiding doktersassistente aan het Alfa college in Hoogeveen.
Sinds november ben ik werkzaam als stagiaire in de praktijk van drs. Wijesinha. Ik woon samen met mijn vriend en onze hond en ik vind het leuk om samen wandelingen te maken in het bos.
Het komende anderhalf jaar kunt u mij tegenkomen in de behandelkamer, aan de balie of aan de telefoon.
Ik loop graag zo veel mogelijk mee, mocht u hier bezwaar tegen hebben kunt u dit natuurlijk aangeven aan de balie. Ik hoop op een leuke en leerzame tijd in de praktijk!
Gezond in Drenthe
Veel mensen vinden het lastig om zelfstandig aan de slag te gaan met gezonder leven. De gecombineerde leefstijl helpt u daarbij. Een begeleidingsteam ondersteund u bij het aanpassen van uw voedingspatroon en beweegpatroon. Dit begeleidingsteam bestaat uit een diëtist, oefentherapeut/fysiotherapeut en een leefstijlcoach. Naast meer bewegen en gezondere voeding is er aandacht voor meer aspecten voor een gezonde leefstijl, zoals gezond slapen en het verminderen van stress. Het GLI programma SLIMMER is deels individueel en deel in een groep. Uw huisarts of praktijkondersteuner kan u meer vertellen over het programma en of u in aanmerking komt.
De kosten voor het SLIMMER programma worden geheeld vergoed vanuit de basisverzekering zonder dat uw eigen risico wordt aangesproken. Dus voor u geen extra kosten.
Kijk voor meer informatie ook op www.gezondindrenthe.nl
OPEN
Inzage in uw medisch dossier
Onze huisartsenpraktijk houdt een dossier bij van uw medische gegevens. Er staat bijvoorbeeld in wanneer u langs bent geweest, welke klachten u toen had en eventueel welke medicijnen u kreeg. U mag als patiënt uw medisch dossier bekijken of een kopie opvragen. Het oorspronkelijke dossier mag u niet mee naar huis nemen.
Wij doen als huisartsenpraktijk mee met het Project OPEN[1]. Het project OPEN helpt ons met het digitaal toegankelijk maken van de medische gegevens.
Het huidige gezondheidsbeleid is steeds meer gericht op zelfmanagement. Dat betekent dat u als patiënt meer regie krijgt over uw ziekte. De overheid wil dit stimuleren en stelt dat elke patiënt digitaal inzicht krijgt in zijn of haar persoonlijke medische gegevens. Dit kan via een Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO) en/of patiëntenportaal.
Wat is het verschil tussen PGO en patiëntenportaal?
Een PGO is een website of app, waarin u informatie over uw eigen gezondheid bij kan houden. U kiest een wachtwoord en kunt zelf inloggen. Alleen u en de huisarts zien uw gegevens. U kunt uw medische gegevens verzamelen en beheren, maar deze ook delen met anderen. U houdt grip op de eigen gezondsheidsgegevens. Van behandeling tot labuitslagen, medicatie en inentingen.
Bij een patiëntenportaal ligt het beheer van uw gegevens juist bij de huisartsenpraktijk en eventuele andere zorgverleners. U logt in om uw gegevens te bekijken bij het portaal van de zorginstelling waar u onder behandeling bent.
We houden u op de hoogte
Meer informatie?
- http://www.patientenfederatie.nl/over-de-zorg/pgo#hoe-kies-je-een-pgo
- www.open-eerstelijn.nl/ik-ben/patient
[1] OPEN staat voor: Ontsluiten van Patiëntgegevens uit de Eerstelijnszorg in Nederland
Personeel (10-08-2021)
- Marloes Walda is gestart in met de opleiding Physician assistent en werkt nu 3 dagen bij ons werken.
- Anke gaat ons vanaf oktober 2021 verlaten, Ilona zal dan haar werkdag overnemen.
- Kelly heeft haar stage bij ons afgerond! En ze blijft ons team ondersteunen, waar we erg blij mee zijn. Je kan haar op incidenteel op alle werkdagen kunnen tegenkomen.
Stoppen met roken
Per jaar sterven er wereldwijd 4.000.000 mensen aan de gevolgen van het roken. Stoppen met roken heeft altijd zin, ook voor een korte tijd. Al na 24 uur zijn er positieve effecten in je lichaam.
Een goede voorbereiding en begeleiding vergroot de kans om succesvol te stoppen. Vraag voor een afspraak bij onze praktijkondersteuner voor begeleiding van stoppen met roken. Informeer bij uw zorgverzekeraar voor de vergoeding.
Afspraken nakomen…
Het komt wel eens voor dat een patiënt een gemaakte afspraak met de huisarts, assistente of de praktijkondersteuner niet nakomt. Hierdoor gaat er kostbare tijd verloren. Andere patiënten moeten we vaak teleurstellen dat er niet op korte termijn een afspraak te plannen is. We vinden dit erg vervelend en verzoeken u daarom vriendelijk om een gemaakte afspraak tijdig af te zeggen.
Sinds kort heeft onze praktijk ook een Facebook pagina!
Deze is bedoel om informatie op u over te brengen en voor handige gezondheidsweetjes.
heeft u opmerkingen of tips? Neemt u dan gerust contact op met de praktijk.
www.facebook.com/HuisartsenpraktijkWijesinha
CVRM
CVRM staat voor cardiovasculair risico management, de totale zorg voor patiënten met een cardiovasculaire ziekte of een verhoogd risico daarop. Hart- en vaatziektes zijn ziektes van het hart en de bloedvaten, zoals een hartinfarct, een herseninfarct, een TIA of afsluiting van de bloedvaten in de benen.
We maken een risicoprofiel aan en bespreken met u hoe gezond u leeft. Want misschien kunt u het risico op hart- en vaatziekten verlagen door gezonder te leven. Dan kunnen wij daarbij helpen. Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak kunt u ons bellen.
Onderstaande patiënten kunnen bericht van ons verwachten:
- Patiënten die al een hart en vaatziekte hebben gehad.
- Patiënten die door een hoge bloeddruk of een hoog cholesterol of door een ongezonde leefstijl ( roken ,overgewicht, te weinig beweging, te veel alcohol)meer risico lopen om in de toekomst een hart of vaatziekte te krijgen.
Eigen risico
Heeft u vragen over het eigen risico? Wat valt hier wel onder en wat niet? Hoe gaat het met de vergoedingen?
Wij vragen u bij deze vragen om contact op te nemen met uw zorgverzekering of uw polis te raadplegen. Dit verschilt ook weer per zorgverzekeraar dus hebben wij hier helaas ook geen antwoorden op.
Het LSP
Het LSP (Landelijk Schakelpunt) zorgt voor snelle en betrouwbare elektronische uitwisseling van medische gegevens. Zorgverleners, zoals een huisarts of apotheek, kunnen hun computersysteem aansluiten op het beveiligde netwerk van het LSP
Heeft u het formulier al ingevuld? U kunt het formulier inleveren aan de balie. Heeft u geen formulier? Komt u dan ook even bij de balie voor een nieuw formulier.
Ook kunnen wij uw bij de balie een brochure meegeven over het LSP
Toestemming
Als u daarvoor toestemming heeft gegeven, dan geeft uw huisarts en/of apotheek door aan het LSP dat er gegevens over u beschikbaar zijn. Andere zorgverleners kunnen dan uw actuele medische gegevens opvragen. Dat mag alleen als het nodig is voor uw behandeling. Zo beschikken zorgverleners snel over de juiste informatie en kunnen ze u de juiste zorg geven. Ook ’s avonds en in het weekend.
Wie maken gebruik van het LSP?
Op dit moment kunnen huisartsen, waarnemend huisartsen (huisartsenposten), apothekers, ziekenhuisapothekers en medisch specialisten gebruikmaken van het LSP om medische gegevens van patiënten te delen. Organisaties voor jeugdgezondheidszorg (JGZ), zoals die wordt geboden op consultatiebureaus en op scholen, maken gebruik van het LSP voor het overdragen van dossiers naar andere JGZ-organisaties.
Kijk voor meer informatie over het LSP op www.vzvz.nl of bel de assistente.