Nieuws – Huisarts Wijesinha – Klazienaveen
Header afbeelding
Huisarts Wijesinha
Koriander 13e 7892 AA
Klazienaveen

Nieuws

Patiënten enquete

Het is weer bijna tijd voor onze praktijkaccreditering. Hiervoor vinden wij het belangrijk wat de ervaringen zijn van u als patiënt om zo de kwaliteit van de zorg te kunnen verbeteren.

Zou u onderstaande patiënten enquête willen invullen?

U kunt hierbij kiezen uit een patiënten enquête voor chronische zorg, deze is bedoeld als u binnen de huisartsenpraktijk onder behandeling bent voor Diabetes Mellitus type 2 (suikerziekte), hypertensie (hoge bloeddruk) en/of astma/COPD (longaandoeningen).

Daarnaast is er een patiënten enquête die door alle patiënten ingevuld kan worden. Dit zijn vragen over de huisarts, assistentes, overige medewerkers en over de huisartsenpraktijk in het algemeen.

U kunt ook beide patiënten enquêtes invullen. Het invullen van deze patiënten enquêtes is anoniem.

Alvast bedankt voor het invullen!

Vragenlijst chronische zorg:

https://npaweb.nl/Main.action?form=3487&prv=4&fnc=321&link_toegangurl=8dde806b-9bab-4c23-9308-01e528512da0

 

Vragenlijst huisartsenzorg:

https://npaweb.nl/Main.action?form=3487&prv=4&fnc=321&link_toegangurl=75af06de-a188-4e48-bb3a-fd6258238658

 

Patiënten vragenlijst dr. Wijesinha:

https://npaweb.nl/Main.action?form=3487&prv=4&fnc=321&link_toegangurl=ed52bb76-6836-47cf-9e2d-9d634dd9d000

 

Patiënten vragenlijst dr. Schoe:

https://npaweb.nl/Main.action?form=3487&prv=4&fnc=321&link_toegangurl=28a1d822-123b-432b-825d-e3ec20b71251

 

 

Coronavaccinacties:

Niets is zo veranderlijk als het nieuws rondom de corona vaccinaties, dat blijkt nu wel weer.
Gisteren hebben wij de uitnodigingen voor de 65 t/m 70 jarigen op de bus gedaan. In deze uitnodiging zit een oproep om een afspraak te maken om gevaccineerd te kunnen worden met het AstraZeneca vaccin. Nu blijkt dat de GGD ook al toe is aan het oproepen van deze groep mensen. Via de GGD wordt u dan gevaccineerd met het Pfizer vaccin. Omdat de GGD sneller het 2de vaccin kan geven dan wij dat kunnen en omdat Pfizer tot nu een hogere effectiviteit biedt tegen corona dan AstraZeneca, hebben wij besloten om NIET door te gaan met het vaccineren van de 65 t/m 70 jarigen. Dit betekent dat, als u een deze week een oproep krijgt van ons, u niet hoeft te reageren. U zult zeer binnenkort een oproep krijgen van de GGD. We gaan wel door met het vaccineren van de groep 60 t/m 65 jarigen, deze groep komt nog steeds in aanmerking om via ons het AstraZeneca vaccin te krijgen.
Voor meer informatie kijk ook op:
https://www.rivm.nl/…/uitnodiging-vaccinatie-voor…

OPEN

Inzage in uw medisch dossier

Onze huisartsenpraktijk houdt een dossier bij van uw medische gegevens. Er staat bijvoorbeeld in wanneer u langs bent geweest, welke klachten u toen had en eventueel welke medicijnen u kreeg. U mag als patiënt uw medisch dossier bekijken of een kopie opvragen. Het oorspronkelijke dossier mag u niet mee naar huis nemen.

Wij doen als huisartsenpraktijk mee met het Project OPEN[1]. Het project OPEN helpt ons met het digitaal toegankelijk maken van de medische gegevens.

Het huidige gezondheidsbeleid is steeds meer gericht op zelf­management. Dat betekent dat u als patiënt meer regie krijgt over uw ziekte. De overheid wil dit stimuleren en stelt dat elke patiënt digitaal inzicht krijgt in zijn of haar persoonlijke medische gegevens. Dit kan via een Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO) en/of patiëntenportaal.

Wat is het verschil tussen PGO en patiëntenportaal?

Een PGO is een website of app, waarin u informatie over uw eigen gezondheid bij kan houden. U kiest een wachtwoord en kunt zelf inloggen. Alleen u en de huisarts zien uw gegevens. U kunt uw medische gegevens verzamelen en beheren, maar deze ook delen met anderen. U houdt grip op de eigen gezondsheidsgegevens. Van behandeling tot labuitslagen, medicatie en inentingen.

Bij een patiëntenportaal ligt het beheer van uw gegevens juist bij de huisartsenpraktijk en eventuele andere zorgverleners. U logt in om uw gegevens te bekijken bij het portaal van de zorginstelling waar u onder behandeling bent.

We houden u op de hoogte

Meer informatie?

[1] OPEN staat voor: Ontsluiten van Patiëntgegevens uit de Eerstelijnszorg in Nederland


Wijzingen bloedprikken in het medisch centrum.

Momenteel kunt u weer iedere werkdag van 07:30 tot 11:30 uur terecht om bloed te prikken in het medisch centrum Klazienaveen.

Voor uitslagen kunt u na ongeveer 2 werkdagen bellen met de praktijk > gelieve na 13.30 uur.


Personeel (09-06-2021)

  • Marloes Walda is gestart in met de opleiding Physician assistent en werkt nu 3 dagen bij ons werken.
  • Ilona volgt opleiding POH-Somatiek en heeft haar stage bij Leonie afgerond, eind juni/juli hoopt ze haar diploma te behalen. Vanaf juli is ze werkzaam als Praktijkondersteuner op woensdag en vrijdag.
  • Anke bevallen van een dochter! Ze zal 6 juli weer terugkomen op haar vaste werkdag, dinsdag.
  • Kelly heeft haar stage bij ons afgerond! En ze blijft ons team ondersteunen, waar we erg blij mee zijn.  Je kan haar op incidenteel op alle werkdagen kunnen tegenkomen.

 


Patiëntenstop

 Vanaf heden geldt er een patiëntenstop, dit betekent dat er helaas geen ruimte meer is voor nieuwe patiënten.


Stoppen met roken

Per jaar sterven er wereldwijd 4.000.000 mensen aan de gevolgen van het roken. Stoppen met roken heeft altijd zin, ook voor een korte tijd.  Al na 24 uur zijn er positieve effecten in je lichaam.
Een goede voorbereiding en begeleiding vergroot de kans om succesvol te stoppen. Vraag voor een afspraak bij onze praktijkondersteuner voor begeleiding van stoppen met roken. Informeer bij uw zorgverzekeraar voor de vergoeding.

 


Afspraken nakomen…

Het komt wel eens voor dat een patiënt een gemaakte afspraak met de huisarts, assistente of de praktijkondersteuner niet nakomt. Hierdoor gaat er kostbare tijd verloren. Andere patiënten moeten we vaak teleurstellen dat er niet op korte termijn een afspraak te plannen is. We vinden dit erg vervelend en verzoeken u daarom vriendelijk om een gemaakte afspraak tijdig af te zeggen.


Facebook

 Sinds kort heeft onze praktijk ook een Facebook pagina!

Deze is bedoel om informatie op u over te brengen en voor handige gezondheidsweetjes.

heeft u opmerkingen of tips? Neemt u dan gerust contact op met de praktijk.

www.facebook.com/HuisartsenpraktijkWijesinha


CVRM

CVRM staat voor cardiovasculair risico management, de totale zorg voor patiënten met een cardiovasculaire ziekte of een verhoogd risico daarop. Hart- en vaatziektes zijn ziektes van het hart en de bloedvaten, zoals een hartinfarct, een herseninfarct, een TIA of afsluiting van de bloedvaten in de benen.

We maken een risicoprofiel aan en bespreken met u hoe gezond u leeft. Want misschien kunt u het risico op hart- en vaatziekten verlagen door gezonder te leven. Dan kunnen wij daarbij helpen. Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak kunt u ons bellen.

Onderstaande patiënten kunnen bericht van ons verwachten:

  • Patiënten die al een hart en vaatziekte hebben gehad.
  • Patiënten die door een hoge bloeddruk of een hoog cholesterol of door een ongezonde leefstijl ( roken ,overgewicht, te weinig beweging, te veel alcohol)meer risico lopen om in de toekomst een hart of vaatziekte te krijgen.

Eigen risico

Heeft u vragen over het eigen risico? Wat valt hier wel onder en wat niet? Hoe gaat het met de vergoedingen?

Wij vragen u bij deze vragen om contact op te nemen met uw zorgverzekering of uw polis te raadplegen. Dit verschilt ook weer per zorgverzekeraar dus hebben wij hier helaas ook geen antwoorden op.


Het LSP

Het LSP (Landelijk Schakelpunt) zorgt voor snelle en betrouwbare elektronische uitwisseling van medische gegevens. Zorgverleners, zoals een huisarts of apotheek, kunnen hun computersysteem aansluiten op het beveiligde netwerk van het LSP

Heeft u het formulier al ingevuld? U kunt het formulier inleveren aan de balie. Heeft u geen formulier? Komt u dan ook even bij de balie voor een nieuw formulier.

Ook kunnen wij uw bij de balie een brochure meegeven over het LSP

Toestemming

Als u daarvoor toestemming heeft gegeven, dan geeft uw huisarts en/of apotheek door aan het LSP dat er gegevens over u beschikbaar zijn. Andere zorgverleners kunnen dan uw actuele medische gegevens opvragen. Dat mag alleen als het nodig is voor uw behandeling. Zo beschikken zorgverleners snel over de juiste informatie en kunnen ze u de juiste zorg geven. Ook ’s avonds en in het weekend.

Wie maken gebruik van het LSP?

Op dit moment kunnen huisartsen, waarnemend huisartsen (huisartsenposten), apothekers, ziekenhuisapothekers en medisch specialisten gebruikmaken van het LSP om medische gegevens van patiënten te delen. Organisaties voor jeugdgezondheidszorg (JGZ), zoals die wordt geboden op consultatiebureaus en op scholen, maken gebruik van het LSP voor het overdragen van dossiers naar andere JGZ-organisaties.

Kijk voor meer informatie over het LSP op www.vzvz.nl of bel de assistente.