Spreekuur POH-GGZ – Huisarts Wijesinha – Klazienaveen
Header afbeelding
Huisarts Wijesinha
Koriander 13e 7892 AA
Klazienaveen

Spreekuur POH-GGZ

Spreekuur POH-GGZ:

 

De praktijkondersteuner kan (eenmalig) in gesprek gaan met u over uw psychische problemen en klachten en adviseren en meedenken over mogelijke oplossingen.

De praktijkondersteuner levert kortdurende begeleiding/behandeling (tussen de 5 tot maximaal 8 gesprekken) ter ondersteuning en behandeling bij psychische problemen.

Als er meer of specifieke zorg nodig is bespreekt de praktijkondersteuner met u de aard van de klacht en adviseert over de verwijs- en behandelmogelijkheden in de regio. Daarbij kunt u bijvoorbeeld denken aan het maatschappelijk werk en het sociaal wijkteam, GGZ-instellingen en opvoedkundige ondersteuning.

De praktijkondersteuner houdt de vinger aan de pols ter overbrugging van eventuele wachttijden, bewaakt de continuïteit (ook bij terug verwijzing), stemt af of coördineert de hulpverlening als er meerdere zorgverleners betrokken zijn.

Chronische, psychiatrische patiënten die uitbehandeld zijn in de specialistische ggz kunnen ook bij de praktijkondersteuner terecht voor regelmatige steuncontacten (ongeveer 10 per jaar) om een mogelijke terugval te voorkomen.

U kunt ook een online behandeling volgen, al dan niet in combinatie met face-to-face gesprekken. Wij werken in de huisartsenpraktijk met Therapieland, een organisatie die vele programma’s aanbiedt op het gebied van o.a. omgaan mat angst- en paniekklachten, sombere gevoelens en stressklachten, slaapproblemen, seksuele en relatieproblemen.

Leontine Stegeman en Maaike Veringa zijn als POH GGZ (praktijkondersteuner huisarts GGZ) in de praktijk werkzaam.  Maaike is aanwezig op de maandag en Leontine is aanwezig op dinsdag, donderdag en vrijdag.  Zij zijn gespecialiseerd in psychische klachten van zowel kinderen en jongeren, als volwassenen en ouderen. Als u met haar uw klachten wil bespreken, dan kunt u dat met uw huisarts overleggen. Deze psychische hulpverlening gaat niet ten koste van uw eigen risico en er wordt ook geen eigen bijdrage gevraagd.