Spreekuur POH-Somatiek – Huisarts Wijesinha – Klazienaveen
Header afbeelding
Huisarts Wijesinha
Koriander 13e 7892 AA
Klazienaveen

Spreekuur POH-Somatiek

Spreekuur door praktijkondersteuners:

 

U kunt voor steeds meer zorg bij de huisarts terecht. Zo hebben ze een deel van de ziekenhuiszorg overgenomen. Bijvoorbeeld die voor mensen met een chronische aandoening. Hiervoor is steeds vaker extra personeel aanwezig, zoals de praktijkondersteuner. De praktijkondersteuner kan u helpen en heeft iets meer tijd voor u. De huisarts blijft wel altijd verantwoordelijk voor de behandeling en het voorschrijven van medicijnen.

De praktijkondersteuner somatiek biedt zorg en ondersteuning aan chronisch zieken en ouderen. Bijvoorbeeld bij diabetes, astma, longziekten en hart- en vaatziekten. Zo hebben ouderen met meerdere aandoeningen één vast aanspreekpunt.

De praktijkondersteuners, Leonie Bruinsma en Monique van der Horst zijn aanwezig op maandag, dinsdag en donderdag. Bij hun kunt u terecht voor al uw diabetes, COPD, Astma, Hart- en Vaatziekten en stoppen met roken. Zowel de jaarlijkse als de kwartaal controles vinden bij hun plaats. Daarnaast kunnen zij ook de meeste handelingen verrichten die staan vermeld bij het assistenten-spreekuur mocht dit nodig zijn.